ارگانیسم های رشته ای

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

ارگانیسم های رشته ای

ارگانیسم های رشته ای زنجیره ای از سلول های میکروسکوپی است به طوری که در فرآیند لجن فعال تقریبا ۳۰ نوع ارگانیسم رشته ای بافت می شود.  اکثر ارگانیسم های رشته ای معمولا دارای طول ۵۰ تا ۱۰۰۰ میکرومتر هستند و همچنین دارای شکل های مستقیم ، خمیده و مارپیچ می باشند.  ارگانیسم رشته ای ممکن است در درون ذرات لخته ، در حال گسترش از پیرامون ذرات لخته به درون محلول فاضلاب به حالت شناور آزاد یافت شوند.

ارگانیسم های رشته ای به شکل سلول های منفرد، زنجیره ای کوتاه از سلول ها و یا زنجیره ای شکسته از منابع مختلف به تعداد فراوان وارد فرآیند های لجن فعال می شوند. ارگانیسم های رشته ای جز ارگانیسم های متداول آب و خاک محسوب می شوند.  آنها بر روی بیومس پوشاننده کف آدم رو ها و داخل خطوط اصلی جمع آوری رشد می کنند و به طور پیوسته توسط جریان فاضلاب شسته شده و وارد فرآیند های لجن فعال می شوند. صنایعی که از فرآیند های بیولوزیکی برای پیش تصفیه فاضلاب هایشان استفاده می کنند ممکن است با تخلیه پساب هایشان به شبکه جمع آوری فاضلاب شهری ، ارگانیسم رشته ای را وارد فاضلاب کنند.

سه گروه از ارگانیسم های رشته ای بر روی بهره وری فرآیند لجن فعال تاثیر دارند. این ارگانیسم ها شامل جلبک ها ، باکتری ها و قارچ ها هستند.  اکثریت ارگانیسم های رشته ای را باکتری ها تشکیل می دهند.  گروه باکتریایی شامل نوکاردیا فرم است که به دلیل تولید کف لزج قهوه ای شکلاتی در سطح تانک های هوادهی و کف متلاشی شده (کفاب) در سطح زلال ساز های ثانویه شناخته شده می باشند.مهم ترین ارگانیسم های رشته ای که معمولا در فرآیند لجن فعال یافت می شوند:

  1. گونه های باسیلوس

    ارگانیسم های رشته ای- باسیلوس
  2. گونه های بژیاتوا
  3. سیانو فیسه آ
  4. گونه های فلکسی  باکتر
  5. قارچ ها
  6. هالیسکومنو باکتر هیدروسیس
  7. گونه های هرپتوسیفون
  8. میکروتریکس پارویسلا
  9. نوکاردیا فرم ها
  10. گونه های استرپتوکوکوس
  11. گونه های تیوتریکس
  12. گونه های تریکو کوکوس
کف نوکاردیائی در تانک هوادهی – ارگانیسم های رشته ای

کف ناشی از ارگانیسم های رشته ای مانند کف تولید شده از نوکاردیا فرم ها معمولا لزج و دارای رنگ قهوه ای شکلاتی  است.  سلول های مرده و زنده تولید کف می کنند. سلول های فعال ، لیپید های را تولید می کنند که ذرات لخته را پوشانده و حباب های هوا و گاز را به دام می اندازند. و سلول های مرده  بیو سورفکتانت هایی تولید می کنند که کشش سطحی فاضلاب را کاهش می دهند. مهم ترین بیو سورفکتانت های تولید شده ، یون های آمونیوم و اسید های چرب است.

جلبک ها ، باکتری ها و قارچ ها تشکیل دهنده ارگانیسم رشته ای هستند که به طور معمول در فرآیند ها لجن فعال یافت می شوند. این ارگانیسم ها  ممکن است توسط اسم جنس شان نظیر تیوتریکس ، اسم دوتایی ( نام جنس و گونه) نظیر اسفارو ناتانس یا شماره تیپ نظیر type1701 شناسایی شوند. جنس شامل مجموعه از ارگانیسم ها منفرد گونه است که صفات مشترک زیادی دارند.

 

5/5 - (2 امتیاز)

مقالات پیشنهادی

لوله های آب

لوله های آب لوله های آب مورد استفاده در صنایع آب و فاضلاب بر حسب کاربری دارای کیفیت متفاوت بوده و در شرایط مختف مورد استفاده قرار می گیرد. لوله چدنی ، لوله فولادی ، لوله upvc ، لوله آزبست- سیمان (ACP) ، لوله تحت فشار بتن مسلح (RCPP) از لوله های مورد استفاده در صنایع آب […]

فرمول سن لجن

فرمول سن لجن فرمول سن لجن ، بر اساس مدت زمانی(بر حسب روز) است که جامدات یا باکتری ها تحت هوادهی قرار می گیرند. از سن لجن برای نگه داری مقدار کافی از لحن فعال در تانک های هوادهی استفاده می شود. برای محاسبه سن لجن باید مقدار جامدات معلقی (بر حسب پوند) که در […]

روشهای گندزدایی آب آشامیدنی

روش های گندزدایی آب آشامیدنی هدف از ارائه روشهای گندزدایی آب آشامیدنی ، کشتن پاتوژن ­ها و اسپورهای مقاوم غیر ضروری به وسیلۀ مواد شیمیایی، ازن و اشعۀ فرابنفش (UV) است. پاتوژن­ها میکروارگانیسم­ های بیماری ­زا هستند. شایان ذکر است که نباید مفهوم گندزدایی را با مفهوم استریلیزه کردن اشتباه کنیم، زیرا استریلیزه کردن به […]

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران ساعت 21 دوشنبه 8 آذر ماه سال 1400 مدیر عامل شرکت آب راهبر محاسب آقای مهندس محمد محمودزاده مهمان برنامه ” برنامه علم بهتر است ” از رادیو تهران بود. موضوع کلی برنامه “آلودگی” (که شامل آلودگی هوا، آب، محیط زیست و …) بوده است. مصاحبه انجام شده با مهندس محمودزاده کارشناس عمران-گرایش […]

حذف بیولوژیکی فسفر از فاضلاب

حذف بیولوژیکی فسفر از فاضلاب حذف بیولوژیکی فسفر از فاضلاب از فرآیند های پیشرفته تصفیه فاضلاب می باشد. مواقعی که منبع پذیرنده فاضلاب چاه جاذب یا رودخانه می باشد ، فسفر و نیتروژن خروجی در تصفیه خانه بایستی مطابق  استاندارد خروجی سازمان حفاظت محیط زیست باشد. مقدار استاندارد فسفات در خروجی تصفیه خانه فاضلاب بایستی […]

استاندارد کلر آب آشامیدنی

استاندارد کلر آب آشامیدنی استاندارد کلر آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره 1053 سازمان استاندارد مقدار 0.5 تا 0.6 میلی گرم برلیتر می باشد. همواره برای گندزدایی آب آشامیدنی از روش هایی استفاده می شود که مهم ترین آن کلرزنی می باشد. کلر زنی برای بهبود سلامت میکروبی آب، کنترل رشد میکرو ارگانیسم ها و […]

طراحی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی

طراحی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی طراحی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی شامل طراحی فرآیندها زیستی تصفیه فاضلاب و طراحی تاسیسات و تجهیزات مورد نظر  میباشد که در مطلب طراحی پکیج تصفیه فاضلاب انسانی ،موارد ضروری برای طراحی و ساخت تشریح شد. به طور کلی طراحی پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی متاثر پارامتر های کیفی فاضلاب ورودی به تصفیه خانه […]

متعادل سازی در تصفیه فاضلاب

متعادل سازی در تصفیه فاضلاب منظور از متعادل سازی در تصفیه فاضلاب ، کنترل یا به حداقل رساندن نوسانات مشخص فاضلاب می باشد تا شرایط بهینه برای شرایط بهینه برای فرآیند های بعدی تصفیه به وجود آید. یکی از پیش تصفیه فاضلاب متعادل سازی می باشد که اندازه و نوع حوض متعادل سازی همراه با […]

تصفیه فاضلاب به روش a2o

تصفیه فاضلاب به روش a2o تصفیه فاضلاب به روش a2o اصــلاحيه فرآينــد A/Oمــي باشــد و يــك ناحيــه انوكــسيك را بــراي دنيتريفيكاسيون فراهم مي كند. ساختار اوليه فرآينــد A/O براي حذف بيولوژيكي فسفر شامل يك ناحيه بي هوازي بود كـه در ادامـه آن يـك منطقه هوازي قرار داشت. نياز به تماس بي هوازي بين لجن فعـال و فاضلاب ورودي […]

تصفیه پساب صنایع غذایی به روش rbc

تصفیه پساب صنایع غذایی به روش rbc اجرای تصفیه پساب صنایع غذایی به روش rbc بهینه می باشد چرا که نیازی پیش تصفیه زلال ساز اولیه یا آشغالگیر ریز و زلال ساز ریز برای جدا سازی جامدات از مایع ندارد.شباهت هاي زيادي بين شرايط طراحي RBC و صافي هاي چكنده وجـود دارد. هر دو سيستم مساحت سطح بيوفيلم زيادي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید