آب شیرین کن ترکیبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آب‌شیرین‌کنهای ترکیبی

امروزه ترکیب آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی و مکانیکی به ویژه در سامانه‌های تولید همزمان توان و حرارت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. متداول ترین مدل‌های این آب‌شیرین‌کن شامل آب‌شیرین‌کن ترکیبی MSF-RO، آب‌شیرین‌کن ترکیبی NF-MSF و آب‌شیرین‌کن ترکیبی-NF -RO-MSF است.

  • آب شیرین کن های Multi-stage flash distillation-Reverse Osmosis
  • آب شیرین کن های Multi-Stage Nanofiltration
  • آب‌شیرین‌کن ترکیبیNanofiltration -Reverse Osmosis-Multi-stage flash distillation
آب شیرین کن اسمز معکوس

 

آب‌شیرین‌کن ترکیبی MSF-RO

این سیستم از ترکیب دو سامانه آب‌شیرین‌کن MSF و RO ساخته شده است. این ترکیب باعث می‌شود که آب‌شیرین‌کن RO با TDS نسبی بیشتری کار کند و ازاین‌رو جایگزینی غشا آن دیرتر رخ می‌دهد، چنانچه از این طریق عمر مفید غشا از ۳ به ۵ سال افزایش پیدا کند، هزینه جایگزینی غشا حدود ۴۰% کاهش می‌یابد. ویژگی اصلی این آب‌شیرین‌کن‌ها، انعطاف پذیری در کار کرد مصرف انرژی مخصوص کمتر، هزینه احداث کمتر و تلفیق بهتر با نیروگاه‌های حرارتی برای تولید همزمان برق و آب شیرین است. آب‌شور در ابتدای ورود به سیستم به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخشی وارد RO و مابقی وارد MSF می‌شود. محصول به دست آمده از MSF دارای خلوص بیشتر (TDS کمتر) است. این دو محصول گونه ای باهم ترکیب می‌شوند که آب شیرین نهایی دارای TDS کمتر از ۵۰۰ باشد.

آب شیرین کن ترکیبی NF-MSF

یک روش مناسب دیگر برای پیش تصفیه آب دریا استفاده از نانو فیلترها (NF) است. مزایای این روش کاهش و خارج کردن سختی یون‌های کلسیم، منیزیم، سولفات و بی کربنات از آب خوراک است که رسوب گذاری در خطوط انتقال حرارت آب‌شیرین‌کن را کاهش می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود که بیشینه دمای آب‌شور در آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی و به تبع آن نسبت کارکرد افزایش یابد.

آب دریا پس از تصفیه وارد NF می‌شود. در آنجا پس از دفع بسیاری از سختی‌های یونی وارد آب شیرین کن حرارتی MSF می‌گردد. با این روش می‌توان بیشینه دمای آب شور را به ۱۳۰ درجه افزایش داد و دوره رسوب‌زدایی از سطوح انتقال حرارت آب‌شیرین‌کن به ۱۲۰۰ ساعت افزایش داد.

 

آب شیرین کن ترکیبی NF-MSF

آب شیرین کن ترکیبی NF-RO-MSF

آب دریا پس از تصفیه وارد NF می‌شود و پس از دفع بسیاری از ذرات همراه وارد آب شیرین کن RO می‌شود. شورآبه (پساب خروجی) از RO وارد آب‌شیرین‌کن حرارتی MSF می‌شود و سرانجام محصول خروجی از RO و MSF باهم ترکیب شده و آب شیرین با TDS مناسب حاصل می‌گردد. با این روش بیشینه دمای آب شور به ۱۳۰ درجه افزایش می‌یابد و زمان مورد نیاز برای رسوب‌زدایی از سطح انتقال حرارت آب شیرین کن به ۹۷۶ ساعت افزایش می‌یابد.

NF-RO-MSF آب شیرین کن ترکیبی

مقایسه‌ برق مصرفی آب شیرین کن‌ها

مقایسه برق مصرفی آب شیرین کن ترکیبی

 

جهت گیری نمک زدایی در آینده

شکی نیست که در حال روند گسترش نمک‌زدایی آب بسیار سریع است؛ هم‌زمان توسعه فناوری در این حیطه نیز سرعت چشمگیری دارد. با این همه، هر تغییر و فعالیت جدیدی که بتواند هزینه‌های تولید آب در این سامانه‌ها را کم کند یک گام مؤثر به جلو خواهد بود. امید است با توسعه روز افزون این حرکت رو به رشد، راه حلی فنی و اقتصادی برای چالش عظیم و بحران آفرین کم آبی، به ویژه برای کشورهای دچار خشک سالی فراهم گردد.

در این راستا تخصیص منابع ملی چشمگیر برای تحقیق و توسعه صنعت آب‌شیرین‌کن، تنها هزینه نخواهد بود بلکه سرمایه گذاری برای آینده است. به عنوان یک خط راهنما در این زمینه دو مسئله محدود کننده برای گسترش کاربرد این صنعت هزینه‌های تولید آب و معضلات زیست محیطی اعلام می‌شوند. در صورتی که توسعه فناوری آب‌شیرین‌کن در این زمینه‌ها باشد. می‌تواند انقلابی در این صنعت ایجاد کند. پرهزینه‌ترین مرحله در عملیات غشایی و نمک‌زدایی آب مربوط به نرخ کم بازدهی آب‌شیرین‌کن‌ها (۳۰ تا ۴۰ درصد) و مصرف انرژی زیاد است. از این رو تمرکز بر ارتقای بازدهی  سامانه‌ها و بازیافت انرژی، کلید کاهش هزینه تولید است. در ذیل برخی پیشنهادهایی که از اندیشمندان مختلف در این زمینه مطرح شده است ارائه گردیده است:

  1.  اعمال سخت گیری های بیشتر در مقررات و ضوابط انتخاب محل آب شیرین‌کن‌ها
  2. ساخت متمرکز آب‌شیرین‌کن های بزرگ به جای تعداد زیادی تأسیسات کوچک.
  3. بهبود فناوری‌های حرارتی موجود با استفاده از فناوری‌های نوین و کارایی‌های دو یا چندگانه از این سامانه ها مثل آب‌شیرین‌کن‌های هیبرید (تولید همزمان آب و انرژی).
  4. توسعه‌ی طرح‌های اصلاح شده و فناوری‌های ساخت برای مجموعه انتقال حرارت و مخازن که منجر به کاهش هزینه سرمایه گذاری می‌گردد.
  5. تمرکز بر اصلاح ساختار پیش تصفیه‌های متداول در آب‌شیرین‌کن‌ها.
  6. اعمال دقیق اصول بهره‌برداری و نگهداری با کاربرد ابزارهای کنترل پیشرفته در آب‌شیرین‌کن‌ها.
  7. بازنگری و بهبود در فناوری‌های غشایی متداول (افزایش آبگذری، طول عمر و مقاومت غشاء و کاهش فشار مورد نیاز برای عبور آب و کاهش فشردگی غشاها).
  8. افزایش بازده پمپ‌ها و سامانه‌های بازیافت انرژی.
5/5 - (1 امتیاز)

مقالات پیشنهادی

تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی

تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی باتوجه به کیفیت آنها و با روش های فیزیکی و شیمیایی قابل تصفیه با استاندارد خروجی محیط زیست می باشد. خصوصيات اصلي کیفیت فاضلاب صنايع نساجي با اندازه گيري پارامتر های هدايت الكتريكي ،سولفات، قليائيت، رنگ  ، TN, VSS, TSS ,COD, BOD5,NH3،Total-P ، […]

بالکینگ لجن فعال

بالکینگ لجن فعال : بالکینگ لجن فعال ، زمانی اتفاق می افتد که اگر فاضلاب را در یک حوض ته نشینی ریخته پس از ۳۰تا ۶۰ دقیقه که لجن ته نشینی شده حجم آن را اندازه بگیریم. سپس آب روی لجن را تخلیه کرده و لجن را از کاغذ صافی عبور می دهیم و وزن […]

بهره برداري از شبكه هاي جمع آوري فاضلاب

بهره برداري از شبكه هاي جمع آوري فاضلاب : شرط اساسي اجراي منظم و دقيق اقدامات بهره برداري از شبكه هاي جمع آوري فاضلاب تدوين يك برنامه نگه داري مطابق با نظام پيشگيرانه مبتني بر زمان TBMو مبتني بر وضعيت ميباشد كه بر اساس نيازهاي ويژه بهره برداري از شبكه مورد نظر و تاسيسات موجود […]

تصفيه فاضلاب کارخانه نان و شیرینی

تصفيه فاضلاب کارخانه نان و شیرینی تصفيه فاضلاب کارخانه نان و شیرینی با روش های فیزیکی ، شیمیایی و زیستی قابل انجام است. معمولاً فاضلاب توليدي در صنعت نانوايي غير سمي هستند. آلاينده هاي آلي در فاز مايع به مقدار زيادي وجود دارند كه در نتيجه مقادير عوامل كيفي ،COD ،BOD ،چربي و روغن و […]

تصفیه فاضلاب به روش بی هوازی

تصفیه فاضلاب به روش بی هوازی تصفیه فاضلاب به روش بی هوازی به معنایی تبدیل زائدات آلی به گاز مانند متان و دی اکسید کربن است که در غیاب اکسیژن صورت می پذیرد. اگرچه سینیتیک فرآيند و موازنه های جرم شبیه سیستم های هوازی است ، چندین تفاوت اساسی وجود دارد که باید مورد توجه […]

ضربه قوچ

ضربه قوچ ضربه قوچ آب ترجمــه واژه Water Hammering از کتاب استریتر و وایلی (1998) می باشد. ضربه قوچ در زمـانی بـه وجود می آید که در مداري با خطوط لوله طولانی به عللی سرعت سیال بطور ناگهانی تغییر کند موجهـاي فشـاري در شبکه بوجود خواهند آمد. این موجها می توانند فشاري چندین برابـر فشـار کـار سیسـتم را تولیـد […]

تصفیه آب دریا

تصفیه آب دریا : تصفیه آب دریا ، شامل فرآیندهاي شیرین سازي است که به منظورخالص سازي آب دریا براي مصارف آشامیدنی است. یک سیستم آب شیرین کن به طور کلی  آب شور را به دو جریان تقسیم می کند. یکی جریان آب خالص با درصد بسیار کمی از نمک و املاح و دیگری جریانی که […]

حذف کروم از پساب های صنعتی

حذف کروم از پساب های صنعتی مواد احیا کننده ای که برای حذف کروم از پساب های صنعتی به کار می رود عبارتند از سولفات فرو ، بی سولفیت – متا سدیم یا دی اکسید سولفور.  سولفات فرو ، بی سولفیت – متا سدیم را می توان به صورت خشک یا محلول به کار برد. SO2 […]

رزین پرولایت c100

رزین پرولایت c100 این رزین سختی ­گیر برند پرولایت انگلیسی ، از پرکاربردترین رزین ­های کاتیونی مورداستفاده در تصفیه ­ی آب صنعتی و سختی ­گیری می ­باشد. اگر بخواهیم به زبان ساده و بطور خلاصه مشخصات این رزین را شرح دهیم، باید بگوییم که این رزین، از ژل پلی ­استرن سولفونات تشکیل شده و ظرفیت […]

هوادهی فاضلاب

هوادهی فاضلاب مهمترین کاربرد هوادهی فاضلاب انتقال اکسیژن به فرآیند های بیولوژیکی تصفیه و هوادهی طبیعی رودخانه ها و استخر های ماهی و سایر  مجاری آب است. در این بخش به ادامه هوادهی فاضلاب که درقسمت هوادهی به فاضلاب تشریح شد می پردازیم. طبق آنچه در مطلب قبل گفته شد غلظت تعادل اکسیژن در تماس با […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 11
  • در انتظار بررسی: 11
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید