تهران، حکیمیه، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس شهید عباسپور، ساختمان دکتر حسابی، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان آبرام تلفن : 09127628430 - 73932113(021)

فیلتر شنی

فیلتر شنی

پکیج فیلتر شنی (sand filter) محصول شرکت دانش بنیان آبرام ، یک سازه پیش ساخته است برای کاهش کدورت و ذرات معلق آب(TSS). فیلتراسیون شنی یکی از مراحل تصفیه آب جهت شفاف سازی آب می باشد. معمولا از مخازن فولادی و FRP برای بستر فیلتر های شنی استفاده می شود. این مخازن به شکل استوانه و دایره ای ساخته می شود. در دستگاه فیلتر شنی ، آب دارای کدورت بالا از بستر دارای سیلیس دانه بندی شده عبور داده می شود و مواد کلوییدی و معلق در لا به لای سیلیس گیر کرده و آب را شفاف می نماید.

از لایه های شنی با دانه بندی متوسط با اندازه و عمق ویژه استفاده می شود که آب پیش تصفیه شده یا پساب تصفیه شده دارای کدورت را از بستر فیلتری عبور داده  و بخش زیادی از ذرات در کل بستر به صورت یکنواخت حذف می شود. نخستین موردی که در طراحی فیلتر شنی به آن توجه کند تهیه آب با کیفیت مطلوب با کمترین سرمایه گذاری و راهبری است.

 

اجزا سازنده فیلتر شنی

 

فیلتر های شنی یکی از بهترین روش ها برای کاهش غلظت جامدات معلق در آب می باشد. دانه بندی داخل این فیلتر ها دارای اهمیت زیادی است.

انواع فیلتر های شنی

  1. فیلتر های شنی سریع  (rapid sand filters) : این فیلتر ها واحد های تحت فشار هستند که مورد استفاده قرار می گیرند. این فیلتر ها به مساحت کمتری جهت استقرار نیاز دارند. جنس مخازن این فیلتر ها از نوع فایبرگلاس یا استیل می تواند باشد. در اندازه های بزرگتر با پوشش اپوکسی و در انواع کوچکتر با جنس فایبر گلاس می باشد.
  2. فیلتر های شنی تحت فشار  (pressurized sand filter) : در این فیلتر ها سرعت جریان آب به گونه ای می باشد که به صورت یکنواخت توزیع می شود. در این فیلتر ها از شن یا سیلیس استفاده می شود.
  3. فیلتر های شنی آهسته (slow sand filters) : سرعت این فیلتر ها آهسته می باشد. که باعث می شود ذرات بیشتری حفظ شود. در این فیلتر ها به دلیل سرعت کم باعث می شود فرآیند رشد بیولوژیکی در بستر شن و سیلیس انجام شود.

عوامل طراحی فیلتر شنی

عوامل زیادی در طراحی فرآیند فیلتراسیون برای فیلتر شنی با دانه بندی متوسط تاثیر دارند.

  1. شرایط محلی
  2. توپوگرافی محل
  3. اندازه کارگاه
  4. کیفیت آب خام
  5. انواع فرآیند های پیش تصفیه
  6. انواع فیلتر های جدید و پیشرفته
  7. انواع سیستم های شست و شوی فیلتر
  8. کنترل نرخ فیلتراسیون
  9. انواع بسته فیلتر ها
  10. نقاط تغذیه مواد شیمیایی
قیمت-فیلتر-شنی

 

فیلتر شنی چگونه کار می کند ؟

ابتدا آب آلوده از لوله ورودی وارد مخزن می شود. با فشار پمپ ، آب به سمت پایین هدایت می شود. در حین عبور آب از بستر شن ، جامدات و املاح و مواد کلوئیدی در بستر شن ها گیر کرده و در لابلای آنهای باقی می ماند و در نهایت آب تمیز که ذارت آن گرفته شده از مخزن خارج می شود.  برای نصب فیلتر شنی باید توپوگرافی محل تصفیه خانه  قبل از طراحی به دقت ارزیابی شود. زیرا محل نوع و آرایش هریک از فرآیند های فیلتراسیون بر اساس آن تعیین می شود. فیلتر های شنی جدید موجود، مدیای فیلتر و سیستم های کنترل فیلتری در هر لحظه از زمان در بازار موجود است.

اگرچه محصولات متنوع و متفاوتی در بازار برای فیلتر های شنی وجود دارد ، اما ممکن است بعد از یک یا دو سال پس از راهبری پوسته آنها مشکل پیش بیاید. برای مثال شرکت های کوچک را می توان نام برد که تراشه های آلومینویمی کوچک مثل مدیای فیلتر را به بازار ارائه می دهند. قطعات ساخته شده کلر آلومنیویم را به آرامی حل می کنند و باعث می شود که انعقاد و لخته سازی در بستر فیلتر اتفاق بیفتد و نیاز به ماده منعقد کننده را از بین ببرد.

پدیده بالا بسیار جالب بوده و باعث می شود که فیلتر ها در طول سه تا شش ماه اول راهبری به خوبی عمل کنند. اما  بعد از ۹ تا ۱۲ ماه راهبری ، بستر فیلتر ها به قطعات بزرگ با تراشه های آلومینومی گداخته تبدیل می شود.

سیستم بک واش فیلتر شنی

سیستم بک واش فیلتر شنی بک واحد می باشد که  به صورت معکوس فعال است. پس از مدتی از کار فیلتر شنی ، به علت گرفتگی بیشتر در بستر شن ها بک واش باعث شستشو فیلتر ها شده و مواد و املاحی که باعث گرفتگی می شود را خارج می نماید. در شکل زیر فیلم ویدیو روش بک واش نشان داده می شود.

 

هدف از بک واش ، رفع گرفتی فیلتر ها می باشد. که به صورت دوره ای بایستی انجام شود.  در انجام آن آب از سمت پایین فیلتر شنی ، آب بر عکس حالت عادی به سمت بالا پمپ می شود. این کار برای چند دقیقه انجام می شود. بنابراین به صورت دوره ای هر چند روز یک بار بایستی بک واش فیلتر شنی انجام شود.

 

مشخصات فنی دستگاه فیلتر شنی محصول شرکت دانش بنیان آبرام

  1. فشار 3 تا 7 بار
  2. در مخازن فلزی با پوشش 250 تا 400 میکرون شامل زینک ریچ ، اپوکسی میو ، پلی ارتان
  3. در مخازن FRP  این مخازن ضد خوردگی می باشد.
  4. استفاده از شیر های تمام اتوماتیک برای بک واش راحت
  5. استفاده سیلیس دانه بندی با مش بندی استاندارد در کل مخزن

مزایا پکیج فیلتر شنی

  1. استفاده جهت کاهش مواد کلوییدی و ذرات آب
  2. استفاده به عنوان پیش تصفیه آب چاه
  3. استفاده به عنوان  تصفیه تکمیلی در تصفیه خانه های فاضلاب
  4. بدنه استیل و مقاوم به خوردگی
  5. استفاده از شیر های برقی اتوماتیک برای بک واش و افزایش عمر فیلتر ها

معایب پکیج فیلتر شنی

  1. در صورت عدم بهره برداری درست  ایجاد گرفتگی در بستر شن های فیلتر و ایجاد مشکلات در بهره برداری و نگه داری سیستم.

 

 

5/5 - (6 امتیاز)
5/5 - (6 امتیاز)

برچسب ها : , , , , , , , , , ,

به اشتراک بگذارید :
whatsapp