رزین پرولایت c100
رزین پرولایت c100
این رزین سختی گیر برند پرولایت انگلیسی ، از پرکاربردترین رزین های کاتیونی مورداستفاده در تصفیه ی آب صنعتی و سختی گیری می باشد. اگر بخواهیم به زبان ساده و بطور خلاصه مشخصات این رزین را شرح دهیم، باید بگوییم که این رزین، از ژل پلی استرن سولفونات تشکیل شده و ظرفیت جذب بالایی دارد. عملکرد آن به این صورت است که سختی آب ( کلسیم و منیزیم) را جذب نموده و یون سدیم را جایگزین آن می ینماید . پس از اینکار، یون سدیم رزین را با شستشو با محلول آب نمک به رزین برمی گردانند. در ادامه ی این مطلب، با مشخصات کامل این رزین و همینطور با احیا و شستشوی معکوس رزین آشنا خواهید شد.
انواع رزین پرولایت c100
این رزین ، باتغییر در رطوبت سدیم به صورت فرآوری شده، به سه نوع رزین متفاوت (C100 ، C100E و C100H) تقسیم بندی میشود. ما در ادامه، به بررسی مشخصات رزین C100 می پردازیم و همینطور می توانید برای بررسی مشخصات رزین های کاتیونی C100E و C100H روی لین کهای زیر کلیک کنید.
رزین پرولایت C100E
رزین پرولایت C100H
یونهایی که این رزین حذف می کند:
- Mg2+ و Ca2+
- Fe3+ ( به مقدار اندک)
- Mn2+ ( به مقدار اندک)
این رزین، در آب مقطر و همچنین در اسیدها و بازهای متوسط غیرمحلول است ولی قرارگرفتن این رزین درمجاورت کلر آزاد، (یعنی محلولهای اکسیداسیون قوی مثل اسیدهیپوکلریت)در مدت زمان طولانی ، باعث از بینرفتن اتصال عرضی موجود در ساختار رزین میشود. این کار باعث افزایش رطوبت و همچنین کاهش عملکرد مکانیکی رزین میگردد. جدول زیر، مشخصات بیشتری از این رزین در اختیار شما قرار می دهد.
احیا رزین پرولایت c100
احیای رزین کاتیونی یعنی برگرداندن یون سدیم ازدست رفته به ساختار درونی رزین. احیای بهموقع و طبق دستورالعمل، باعث افزایش طول عمر و بهبود عملکرد رزین میشود. همیشه، کنار مخزن سختیگیریکاتیونی یک مخزن محلول آبنمک نیز درنظرمی گیریم. روش احیای رزین کاتیونی C100 با استفاده از محلول آبنمک طبق جدول زیر، صورت می گیرد:
شسشتو رزین پرولایت
شتسشوی از پایین به بالای بستر رزین، همانند شستشوی بستر فیلتر امری اجتنابناپذیر است. شستشو با آب تمیز، باعث خروج املاح و یونهایی که توسط بستر رزین از آب گرفته شدهاند ، میشود و همچنین، باعث افزایش کدورت آب خروجی از مخزن سختیگیری میگردد. دستورالعمل این کار، در زیر آمده است:
- سرعت شستشوی معکوس : 7-12 m/h
- دمای آب مورداستفاده : 5-30
- زمان شستشوی معکوس : 5-20 دقیقه
شستشو رزین پرولایت c100
راندمان مخزن سختی گیری، به عوامل زیر بستگی دارد:
- مقدار و غلظت آبنمک مورد استفاده جهت احیا
- سختی آب ورودی به مخزن
- دبی آب ورودی به مخزن سختیگیری
- زمان تماس لازم برای احیا و شستشوی معکوس
اگر آب یا فاضلاب ورودی به مخزن، شهری باشد ، می توان در طراحی غلظت نمک لازم برای احیا کمترین مقدار لازم مثلا 6000 mg/L و برای تصفیه ی آب یا فاضلاب صنعتی، باید این غلظت را بالای 70000-80000 mg/L درنظرگرفت تا بتوان به سختی خروجی کمتر از 5 ppm دست پیدا کرد. همچنین، اگر آب خروجی از مخزن سختی گیری برای تغذیه ی بویلرها استفاده میشود و باید سختی آن کمتر از 1 ppm باشد، دوبرابر غلظت موردنیاز برای مصرف صنعتی را میتوان برای محلول احیا بکار برد.
نمودارهای مرتبط با محاسبات رزین C100 در زیر آمده که می توان از آنها در طراحی استفاده نمود.