زمان ماند هیدرولیکی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

زمان ماند هیدرولیکی :

زمان ماند هیدرولیکی یا بارگذاری حجمی (Hydraulic Retention Time) ، زمان متوسطی است که فاضلاب در تانک بیولوژیک سپري میکند. این پارامتر حاصل تقسیم حجم مخزن بر دبی جریان میباشد. معادله زیر نشان میدهد که با افزایش دبی، فاضلاب به سرعت سیستم را ترك میکند و زمان ماند کمتري را خواهد داشت. زمان ماند هیدرولیکی باید به اندازه اي زیاد باشد تا بتوان درصد زیادي از BOD را از سیستم حذف کرد. در تصفیه خانه هاي لجن فعال متعارف این زمان بین 5تا 14ساعت میباشد. سن لجن از دیگر پارامتر های تاثیر گذار در زمان ماند هیدورلیکی است. سن لجن یعنی زمان باقی ماندن میکروارگانیسمها در سیستم که از حاصل تقسیم MLSSبر MLSSاي که از سیستم خارج می شود، بدست میآید.

زمان ماند هیدرولیکی

 

MLSS  اي که به واسطه برگشت لجن به سیستم وارد میشود. در محاسبات داخل نمی شود. ذکر این نکته مهم است که در حالت پایدار، مقسوم علیه این معادله در حقیقت همان میزان روزانه تولید لجن است. اگر مقدار آن بزرگ باشد نشان دهنده رشد سریع در سیستم و به تبع آن سن کم براي لجن میباشد. در مقابل، اگر نرخ رشد و تولید لجن کم باشد به عنوان مثال استفاده از نسبتهاي پایین F/M متوسط سن لجن در سیستم افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال یک باکتري دفعات متعدد به سیستم برگردانده خواهد شد.

میزان سن لجن از مقدار کمتر از 0.5 روز در سیستمهاي با نرخ بالا شروع و تا 75روز در سیستمهاي با نرخ پایین مانندسیستمهاي هوادهی گسترده ادامه مییابد. در تصفیه خانه هاي متعارف، سن لجن عموماً بین 3تا 4روز خواهد بود. ته نشین شدن لجن با سن لجن وابسته است. به نحوي که سن پایین مربوط به لجن لخته نشده یا بد لخته شده میباشد. نتیجتاً ته نشینی نامناسبی را به همراه خواهد داشت.

نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است. با افزایش  BOD ، افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BODرا نیز به همراه خواهد داشت. به منظور اندازه گیري میزان غذاي در دسترس به ازاي واحد بیومس، BODتقسیم بر MLSSخواهد شد. عدد بدست آمده که بارگذاري لجن نامیده میشود. عمدتاً با نام نسبت F/Mیا غذا به میکروارگانیسم شناخته میشود. نسبت F/Mیک پارامتر مفید در بهره برداري از تصفیه خانه فاضلاب است. این مقدار از تقسیم BODروزانه بر MLSSکل در تانک هوادهی حاصل میشود. 

زمان ماند هیدرولیکی و نسبت f/m

میزان F/Mدامنه اي بین 0.5تا 1دارد. در تصفیه خانه هاي متعارف، این نسبت بین 0.2تا 0.5است. در نسبتهاي بالاتر نرخ تصفیه بالاتر میرود. اما هزینه هاي بهره برداري به تبع آن بالاتر خواهد رفت. از سوي دیگر قابلیت تهنشینی لجن به شدت افت می کند. نسبت F/Mپایینتر از ، 0.2 باعث نرخ پایین در حذف BODمیشود، ولی در عوض لجن خوب و مناسبی ته نشین میگردد.

1/5 - (1 امتیاز)

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری دبی در کانال باز

اندازه گیری دبی در کانال باز براي اندازه گیری دبی در کانال باز از وسايلی نظير سرريز و ناودان (فلوم) استفاده می شود که يكي از مهم ترين آن ناودان ها كه در تصفيه خانه هاي آب به منظور اندازه گيري جريان مورد استفاده قرار ميگيرد، ناودان پارشال است.علاوه بر ناودان پارشال از ساير انواع ناودان […]

تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی

تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی تصفیه پساب کارخانه نساجی و رنگرزی باتوجه به کیفیت آنها و با روش های فیزیکی و شیمیایی قابل تصفیه با استاندارد خروجی محیط زیست می باشد. خصوصيات اصلي کیفیت فاضلاب صنايع نساجي با اندازه گيري پارامتر های هدايت الكتريكي ،سولفات، قليائيت، رنگ  ، TN, VSS, TSS ,COD, BOD5,NH3،Total-P ، […]

طبقه بندي ميكروارگانيسم ها تصفیه

طبقه بندي ميكروارگانيسم ها تصفیه طبقه بندي ميكروارگانيسم ها تصفیه فاضلاب از طریق تشخيص باكتري ها و از روشهاي طبقه بندي فيزيكي (مرفولوژي) و مشخصات متابوليكي (آنـاليز فنوتيـپ) است. با ابزارهاي پيشرفته بيولوژي مولكولي، هم اكنون تشخيص باكتريها براساس اطلاعـات ژنتيكي سلولي صورت مي گيرد. واحد پايه رده بندي در تـشخيص بـاكتري، گونـه مـي باشـد. گونـه مجموعه اي از […]

معیارهای مکان یابی تصفیه خانه آب

معیارهای مکان یابی تصفیه خانه آب انتخاب معیارهای مکان یابی تصفیه خانه آب نخستين گام از مراحل طراحي و ساخت تصفیه حانه آب مي باشد كه با توجه به محدوديت هاي مختلف زيست محيطي، نوع منابع آب خام، متغيرهاي طراحي و غيره تعيين مي شود. پس از انتخاب محل تصفيه خانه و تعيين فرايندهاي تصفيه، […]

اجزای پکیج تصفیه فاضلاب rbc

اجزای پکیج تصفیه فاضلاب rbc تجهیزات و اجزای پکیج تصفیه فاضلاب rbc مرحله آخر در ساخت تصفیه خانه فاضلاب تماس دهنده هاي بيولوژيكي چرخان RBC است زیرا تجهيزات RBC از نظر طراحي ديسك آنها، نگهدارنده بـستر و شـافت هـا و طراحـي سـاختاري، مختلف و متنوع است. اجزاء اصلي طراحي يك سيستم RBC شـامل پارامتر های زیر می باشد : شـافت […]

تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی

تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی تصفیه فاضلاب کارخانه کنسرو ماهی شامل پارامترهاي آلاينـده، منـابع توليد پسماند و نوع پسماند توليدي هستند. عموماً، خصوصيات فاضلاب صنايع توليد مواد غـذايي دريايي شامل پارامترهاي فيزيك و شيميايي، مقدار مواد آلي، نيتروژن و فسفر هستند. پارامترهاي مهـم آلاينـده فاضـلاب شامل COD ،BOD ،كل جامدات معلق TSS ،چربي ها، چربي، […]

تصفیه فاضلاب به روش MBR

تصفیه فاضلاب به روش MBR : پکیج تصفیه فاضلاب به روش MBR ،  يك سيستم پیش ساخته تصفيه فاضلاب يكپارچه است. از تركيب فرآيند تصفيه بيولوژيكي (لجن فعال) با يك سيسـتم ممبراني مستغرق تشكيل شده است. اين فرآيند با ادغام واحدهاي ته نشـيني (زلال سازي) ، هـوادهي و فيلتراسيون در يك راكتور، جايگزين فرآيند هاي […]

عوامل هیدرولیکی طراحی تصفیه خانه آب

عوامل هیدرولیکی طراحی تصفیه خانه آب عوامل هیدرولیکی طراحی تصفیه خانه آب شامل متغيرهاي خط گراديان هيدروليكي ، اندازه لوله ها و افت ارتفاع در طول تصفيه خانه مي باشد. انتخاب صحيح تراز تصفيه خانه و مناسب بودن محل (از نظر خاكبرداري و خاكريزي) روي اين متغير تاثير مي گذارد.در بيشتر تصفيه خانه هاي متعارف ، ميزان افت […]

سیستم تصفیه فاضلاب قالیشویی

سیستم تصفیه فاضلاب قالیشویی سیستم تصفیه فاضلاب قالیشویی به روش انعقاد و لخته سازی روشی بهینه جهت کاهش آلودگی از جنس کدورت  بالا و دترجنت ها قالیشویی ها می باشد. واحدهاي انعقاد – لخته سازي براي بهبود تصفيه پذيري فاضلاب و حذف گريس و رويه بكار مي روند. در فرايند انعقاد يك ماده شيميايي به […]

آب صنعتی

آب صنعتی از آنجا كه كيفيت آب صنعتی و ميزان مصرف آب در هربخش از صنعت بستگي به نوع فرايندهاي انتخاب شده دارد و اين فرايندها ميتواننـد بـا مسايل زيادي از جمله ميزان آب قابل دسترس و كيفيت آن و سياستهاي بازيـابي آب در چرخـه كارخانـه تغييـر يابنـد، لـذا تعيـين ويژگيهاي كميت و كيفيت آب مصرفي در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید