آب شیرین کن ترکیبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آب‌شیرین‌کنهای ترکیبی

امروزه ترکیب آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی و مکانیکی به ویژه در سامانه‌های تولید همزمان توان و حرارت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. متداول ترین مدل‌های این آب‌شیرین‌کن شامل آب‌شیرین‌کن ترکیبی MSF-RO، آب‌شیرین‌کن ترکیبی NF-MSF و آب‌شیرین‌کن ترکیبی-NF -RO-MSF است.

  • آب شیرین کن های Multi-stage flash distillation-Reverse Osmosis
  • آب شیرین کن های Multi-Stage Nanofiltration
  • آب‌شیرین‌کن ترکیبیNanofiltration -Reverse Osmosis-Multi-stage flash distillation
آب شیرین کن اسمز معکوس

 

آب‌شیرین‌کن ترکیبی MSF-RO

این سیستم از ترکیب دو سامانه آب‌شیرین‌کن MSF و RO ساخته شده است. این ترکیب باعث می‌شود که آب‌شیرین‌کن RO با TDS نسبی بیشتری کار کند و ازاین‌رو جایگزینی غشا آن دیرتر رخ می‌دهد، چنانچه از این طریق عمر مفید غشا از ۳ به ۵ سال افزایش پیدا کند، هزینه جایگزینی غشا حدود ۴۰% کاهش می‌یابد. ویژگی اصلی این آب‌شیرین‌کن‌ها، انعطاف پذیری در کار کرد مصرف انرژی مخصوص کمتر، هزینه احداث کمتر و تلفیق بهتر با نیروگاه‌های حرارتی برای تولید همزمان برق و آب شیرین است. آب‌شور در ابتدای ورود به سیستم به دو قسمت تقسیم می‌شود. بخشی وارد RO و مابقی وارد MSF می‌شود. محصول به دست آمده از MSF دارای خلوص بیشتر (TDS کمتر) است. این دو محصول گونه ای باهم ترکیب می‌شوند که آب شیرین نهایی دارای TDS کمتر از ۵۰۰ باشد.

آب شیرین کن ترکیبی NF-MSF

یک روش مناسب دیگر برای پیش تصفیه آب دریا استفاده از نانو فیلترها (NF) است. مزایای این روش کاهش و خارج کردن سختی یون‌های کلسیم، منیزیم، سولفات و بی کربنات از آب خوراک است که رسوب گذاری در خطوط انتقال حرارت آب‌شیرین‌کن را کاهش می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود که بیشینه دمای آب‌شور در آب‌شیرین‌کن‌های حرارتی و به تبع آن نسبت کارکرد افزایش یابد.

آب دریا پس از تصفیه وارد NF می‌شود. در آنجا پس از دفع بسیاری از سختی‌های یونی وارد آب شیرین کن حرارتی MSF می‌گردد. با این روش می‌توان بیشینه دمای آب شور را به ۱۳۰ درجه افزایش داد و دوره رسوب‌زدایی از سطوح انتقال حرارت آب‌شیرین‌کن به ۱۲۰۰ ساعت افزایش داد.

 

آب شیرین کن ترکیبی NF-MSF

آب شیرین کن ترکیبی NF-RO-MSF

آب دریا پس از تصفیه وارد NF می‌شود و پس از دفع بسیاری از ذرات همراه وارد آب شیرین کن RO می‌شود. شورآبه (پساب خروجی) از RO وارد آب‌شیرین‌کن حرارتی MSF می‌شود و سرانجام محصول خروجی از RO و MSF باهم ترکیب شده و آب شیرین با TDS مناسب حاصل می‌گردد. با این روش بیشینه دمای آب شور به ۱۳۰ درجه افزایش می‌یابد و زمان مورد نیاز برای رسوب‌زدایی از سطح انتقال حرارت آب شیرین کن به ۹۷۶ ساعت افزایش می‌یابد.

NF-RO-MSF آب شیرین کن ترکیبی

مقایسه‌ برق مصرفی آب شیرین کن‌ها

مقایسه برق مصرفی آب شیرین کن ترکیبی

 

جهت گیری نمک زدایی در آینده

شکی نیست که در حال روند گسترش نمک‌زدایی آب بسیار سریع است؛ هم‌زمان توسعه فناوری در این حیطه نیز سرعت چشمگیری دارد. با این همه، هر تغییر و فعالیت جدیدی که بتواند هزینه‌های تولید آب در این سامانه‌ها را کم کند یک گام مؤثر به جلو خواهد بود. امید است با توسعه روز افزون این حرکت رو به رشد، راه حلی فنی و اقتصادی برای چالش عظیم و بحران آفرین کم آبی، به ویژه برای کشورهای دچار خشک سالی فراهم گردد.

در این راستا تخصیص منابع ملی چشمگیر برای تحقیق و توسعه صنعت آب‌شیرین‌کن، تنها هزینه نخواهد بود بلکه سرمایه گذاری برای آینده است. به عنوان یک خط راهنما در این زمینه دو مسئله محدود کننده برای گسترش کاربرد این صنعت هزینه‌های تولید آب و معضلات زیست محیطی اعلام می‌شوند. در صورتی که توسعه فناوری آب‌شیرین‌کن در این زمینه‌ها باشد. می‌تواند انقلابی در این صنعت ایجاد کند. پرهزینه‌ترین مرحله در عملیات غشایی و نمک‌زدایی آب مربوط به نرخ کم بازدهی آب‌شیرین‌کن‌ها (۳۰ تا ۴۰ درصد) و مصرف انرژی زیاد است. از این رو تمرکز بر ارتقای بازدهی  سامانه‌ها و بازیافت انرژی، کلید کاهش هزینه تولید است. در ذیل برخی پیشنهادهایی که از اندیشمندان مختلف در این زمینه مطرح شده است ارائه گردیده است:

  1.  اعمال سخت گیری های بیشتر در مقررات و ضوابط انتخاب محل آب شیرین‌کن‌ها
  2. ساخت متمرکز آب‌شیرین‌کن های بزرگ به جای تعداد زیادی تأسیسات کوچک.
  3. بهبود فناوری‌های حرارتی موجود با استفاده از فناوری‌های نوین و کارایی‌های دو یا چندگانه از این سامانه ها مثل آب‌شیرین‌کن‌های هیبرید (تولید همزمان آب و انرژی).
  4. توسعه‌ی طرح‌های اصلاح شده و فناوری‌های ساخت برای مجموعه انتقال حرارت و مخازن که منجر به کاهش هزینه سرمایه گذاری می‌گردد.
  5. تمرکز بر اصلاح ساختار پیش تصفیه‌های متداول در آب‌شیرین‌کن‌ها.
  6. اعمال دقیق اصول بهره‌برداری و نگهداری با کاربرد ابزارهای کنترل پیشرفته در آب‌شیرین‌کن‌ها.
  7. بازنگری و بهبود در فناوری‌های غشایی متداول (افزایش آبگذری، طول عمر و مقاومت غشاء و کاهش فشار مورد نیاز برای عبور آب و کاهش فشردگی غشاها).
  8. افزایش بازده پمپ‌ها و سامانه‌های بازیافت انرژی.
Rate this post

مقالات پیشنهادی

مزایا تصفیه بی هوازی

مزایا تصفیه بی هوازی مزایا تصفیه بی هوازی می توان به ملاحظات انرژي، بازده كمتر جرم سلولي، مواد مغـذي مـورد نيـاز كمتر و بارگذاري حجمي بيشتر اشاره کرد که مزابا و معایب اسن سیستم ها در زیر تشریح می شود. فرآيندهاي تصفيه بي هوازي شامل رشد معلق بي هوازي، رشد ثابت بي هوازي با جريان رو به […]

هوادهی به آب

هوادهی به آب در تصفیه آب شهری هوادهی به آب برای کاهش مزه یا بوی نامطبوع آب مربوط به گازهای محلول ناشی از تجزیه مواد آلی یا کم کردن و یا زدودن مقادیر اضافی و نامناسب دی اکسیدکربن، هیدروژن سولفوره و غیره و یا تامین اکسیژن لازم در فرآیند آهن و یا منگنز زدایی تامین می گردد. درهوادهی […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی ضابطه هایی كه برای استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی مورد توجه قرار ميگيرد، COD پساب خروجی ، BOD ، نیتروزن و فسفات و هدايت الكتريكي آب است كه هدایت الکتریکی شاخص خـوبي بـراي غلظت كل نمكهاي محلول ميباشد. اين شاخص در واقع تعيين كننده قابليت جذب و دسترسي آب […]

سرانه مصرف آب

سرانه مصرف آب سرانه مصرف آب    آب براي زندگي وسلامت انسان ضروري است. در شرایط اضطراري آب کافي براي تامين نيازهايانسان در دسترس نمي باشد. در این موارد تامين آب آشاميدني سالم و کافي براي بقاء حائز اهميتاساسي است. آلوده و ناکافي بودن آب معمولاً اولين و اصلي ترین دليل شيوع بيماري در بين […]

روشهای تصفیه فاضلاب تولید کننده الکل

روشهای تصفیه فاضلاب تولید کننده الکل :   در سالهاي اخير، روشهای تصفیه فاضلاب به روشهاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي مختلفـي خلاصه می شود که واحد های تولید کننده الکل بررسی و اجرا گردیده است.  درصد بالاي مواد آلي و معدني موجود در پساب واحدهاي توليـد الكل، به عنوان يكي از مشكلترين پسابهـاي صـنعتي مطـرح شـده […]

ارگانیسم های رشته ای

ارگانیسم های رشته ای ارگانیسم های رشته ای زنجیره ای از سلول های میکروسکوپی است به طوری که در فرآیند لجن فعال تقریبا ۳۰ نوع ارگانیسم رشته ای بافت می شود.  اکثر ارگانیسم های رشته ای معمولا دارای طول ۵۰ تا ۱۰۰۰ میکرومتر هستند و همچنین دارای شکل های مستقیم ، خمیده و مارپیچ می باشند.  […]

جانمایی واحد های تصفیه آب

جانمایی واحد های تصفیه آب پس از تعيين محل تصفيه خانه آب و انتخاب فرايندهاي تصفيه، جانمایی واحد های تصفیه آب انجام مي گيرد كه نحوه قرارگيري واحدهاي تصفيه خانه در زمين انتخاب شده را نشان مي دهد. تجربه نشان مي دهد كه جانمايي صحيح واحدها مي تواند جذابيت محل تصفيه را افزايش دهد، نيازهاي […]

رابطه بین COD و BOD

رابطه بین COD و BOD رابطه بین COD و BOD متفاوت است. کاربرد نتیجه آزمایش COD  به تنهایی در را هبری تصفیه‌خانه مستلزم این است که آزمایش COD  و  BOD به موازات هم اجرا شده باشد. نتیجه ای که از این آزمایش به دست می آید اجازه خواهد داد که در هر تصفیه‌خانه بتوان رابطه […]

فرایندهای تصفیه فاضلاب

فرایندهای تصفیه فاضلاب فرایندهای تصفیه فاضلاب ، شامل واحدهای فرایندی و واحدهای عملیاتی می باشند. در واحدهای عملیاتی برای حذف آلاینده ها از نیروی فیزیکی استفاده می شود( فقط جدا سازی). در واحدهای فرایندی برای حذف آلاینده ها از واکنیش های یبولوژیکی و شیمیایی استفاده می شود.عملیات و فرآیندهای مورد استفاده در تصفیه فاضلاب به […]

مزایا پکیج تصفیه فاضلاب پلی اتیلنی

مزایا پکیج تصفیه فاضلاب پلی اتیلنی مزایا پکیج تصفیه فاضلاب پلی اتیلنی به چند بخش تقسیم می شود. پکیج های پیش ساخته تصفیه فاضلاب معمولا از دو نوع جنس بدنه ساخته می شوند. بدنه فلزی و بدنه پلی اتیلنی . پکیج های پلی اتیلنی عموما هم به صورت دفنی و هم به صورت غیر دفنی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید