کف در فاضلاب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

کف در فاضلاب

کف در فاضلاب لایه ای از جامدات مانند چربی ها است که حاوی حباب های هوا یا گاز های به دام افتاده می باشد. گاز هایی که اغلب در زیر لایه جامدات به دام می افتند شامل دی اکسید کربن، نیتروزن مولکولی و اکسید نیتروس هستند. وقتی که حباب های هوا و گاز های به دام افتاده  از کف خارج می شوند، مانند زمانی که کف از سرریز ورودی زلال ساز ثانویه ریخته شده و از بین می رود، کفاب تولید می شود. چندین نوع کف در فرآیند لجن فعال تولید می شود که در مطلب کف تصفیه فاضلاب به آن اشاره گردید.

بسته به نوع کف تولید شده و تجمع یافته در فرآيند لجن فعال ، ممکن است تمهیدات بهره برداری لازم برای کنترل کف نیر مختلف باشد. بنابراین تشخیص صحیح نوع کف تولیدی و شرایط بهره برداری مسئول تولید آن بسیار با اهمیت می باشد. شناسایی کف تولیدی باید بر اساس درک این مفهوم که ممکن  است بر اساس چندین تغییر در شرایط بهره برداری باشد، صورت گیرد.

کفاب و کف در فاضلاب

کفاب تولید شده در تانک هوادهی به صورت لایه لایه و قهوه ای رنگ است. بسته به حضور یا عدم حضور کف و ترکیب شیمیایی آن چهار سرنوشت در انتظار کفاب موجود در تانک هوادهی است.

سرنوشت کفاب در تصفیه فاضلاب

کفاب تولید شده  در تانک هوادهی یکی از ۴ سرنوشت به تصویر کشیده در شکل بالا را دارد. با توجه به توصیر هرکدام از حالات زیر توصیف کننده موقعیت های شماره گذاری شده در تصویر بالا می باشد.

  1. از تانک هوادهی خارج شده و در سطح زلال ساز ثانویه مشاهده می گردد.
  2. در کف تانک هوادهی به صورت محلول در بیاید.
  3. در سطح کف موجود در تانک هوادهی شناور گردد.
  4. باکتری های موجود در تانک هوادهی آن را تجزیه کنند.

اگر در تانک هودهی کف موجود نباشد، ممکن است کفاب، از تانک هوادهی خارج شده و در سطح زلال ساز ثانویه مشاهده گردد. اگر ترکیب شیمیایی کف با کفاب سازگار باشد، ممکن است کفاب در کف حل شده و رنگ کف را تیره تر کند. اگر ترکیب شیمیایی کف با کفاب سازگار نباشد، ممکن است کفاب به صورت ماده ای لایه لایه و قهوه ای رنگ روی سطح کف مشاهده گرددو در نهایت ممکن است کفاب تجزیه شده یا جذب ذارت لخته موجود در تانک هوادهی شود.

کفاب ماده ای صابونی شناور و نامحلول است که روی سطح تانک هوادهی در زلال ساز ثانویه شناور می میاند.زمانی که تعداد زیادی از باکتری ها در تانک هوادهی از بین می روند، کفاب به وجود می آيد. علت مرگ تعداد زیادی از باکتری ها به دلیل تغییرات فصلی دمای فاضلاب و یا بیشتر اوقات بروز سمیت است. وقتی که باکتری های می میرند، دیواره سلولی آنها پاره شده و لیز می شود و محتویات سلولی باکتری ها به درون توده سلولی رها می شود. اسید های چرب درون سلول باکتری های کف در فاضلاب است که توسط باکتری های مرده، آزاد می شود.

ممکن است اسید های چرب موجود در توده ی محلول با یون های کلسیم و منگنز ترکیب شوند. اگر این اتفاق بیفتد ، کفاب یا ماده صابونی تولید شده لایه لایه شناور نامحلول تولید می شود. از آنجا که کفاب برای کف از بین رفته به کار می رود، کفاب روی سطح تانک هوادهی یا زلال ساز ثانویه بایستی به عنوان تعداد زیادی باکتری های مرد یا کف از بین رفته شناسایی شود.

 

Rate this post

مقالات پیشنهادی

پدیده رایزینگ

پدیده رایزینگ يكي از مشكلاتي كه اغلب درتصفيه خانه هاي فاضلاب بروش لجن فعال ايجاد مي شود پدیده رایزینگ یا عدم ته نشيني مناسب لجن و فشردگي آن در حوض ته نشيني ثانويه مي باشد. عدم ته نشيني مناسب لجن را رايزينگ مي نامند كه تعداد زيادي از تصفيه خانه هاي فاضلاب به روش لجن فعال به […]

راه های جلوگیری از ضربه قوچ

راه های جلوگیری از ضربه قوچ راه های جلوگیری از ضربه قوچ بستگی به شرایط دارد ، به شرایط قابل کنترل و شرایط خارج از کنترل تقسیم بندی می شود. شرایط قابل کنترل آن شرایطـی است که قطع ناگهانی برق وجود ندارد و روشـن و خاموش کـردن پمپ هـا و باز بسته کردن شیرها را می توان کنترل کرد  […]

مصرف سوبسترا در تصفیه فاضلاب

مصرف سوبسترا در تصفیه فاضلاب یكي از پارامترهاي اصلي در تصفيه خانه های فاضلاب، مصرف سوبسترا در تصفیه فاضلاب است. به عبارت ديگر، هدف از تصفيه بيولوژيكي فاضلاب در اكثر موارد، كاهش دهنده الكترون (ماننـد تركيبات آلي در اكسيداسيون هوازي) ميباشد. براي باكتريهاي هتروتروف ، تركيبات آلـي قابـل تجزيـه و بـراي باكتري هاي نيترفاير اتوتروف ، […]

راهنمای خرید پمپ

راهنمای خرید پمپ راهنمای خرید پمپ بر پارمتر های که برای محاسبات انتخاب پمپ انجام می شود، استوار است. دبی آب یا فاضلاب ، قدرت پمپ ، موقعیت در انتخاب پمپ تاثیر گذار است. پمپ ها به دو گروه پمپ هاي با انرژي جنبشي و پمپ هاي جابجايي مثبت تقسيم مي شوند. در هر يك از اين دو […]

آبگیری لجن

آبگیری لجن در تانك ته نشيني ثانويه فاضلاب شهري مقادير زيادي لجن بيولوژيكي مازاد توليد مي شود که آبگیری لجن باید انجام شود. این لجن داراي مقادير بالاي تركيبات آلي و ميكروارگانيسم هاي مختلف بوده كه آبگيري لجن را دشوار مي كنند. روش هاي آمايش فيزيكي و شيميايي مختلفي جهت آمايش لجن استفاده مي شوند. از […]

گرفتگی بیوراکتور غشایی

گرفتگی بیوراکتور غشایی جرم سلولي در لايه خارجي غشاهاي مورد اسـتفاده در MBR باعث گرفتگی بیوراکتور غشایی می شود که باعث انسداد پساب خروجي مي شود. ذرات ريزتر ممكن است به داخل منافذ غشاء نفوذ كنـد و باعث افزايش افت فشار شود. روشهاي پيوسته كنتـرل گرفتگـي غـشاء در حـين بهـره بـرداري MBR استفاده شده است كه در آن، […]

طراحی آب شیرین کن صنعتی

طراحی آب شیرین کن صنعتی انتخاب مبانی فنی و معیارهای طراحی آب شیرین کن صنعتی ، بخش بسیار مهم شیرین سازی آب است. مبانی کاربردی در طراحی آب‌شیرین‌کن‌ها بر اساس شرایط منطقه‌ای و با لحاظ کردن اطلاعات هواشناسی و اقلیم شناسی منطقه، آمارهای مربوط به نیاز آب منطقه موردنظر و یا مناطق مشابه، انجام آزمایش‌های […]

انواع سیستم های هوادهی

انواع سیستم های هوادهی انواع سیستم های هوادهی فرآیند لجن فعال که از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است شامل جریان قالبی ، اختلاط کامل، هوادهی غیر یکنواخت ، هوادهی مرحله ای، هوادهی اصلاح شده، تثبیت تماسی ، هوادهی ممتد، هوادهی سریع ،فرایند کراوس، اکسیژن خالص ، برکه اکسایش، رآکتور ناپیوسته کار، رآکتور چاه عمیق شوره […]

سیستم تصفیه فاضلاب هوازی

سیستم تصفیه فاضلاب هوازی سیستم تصفیه فاضلاب هوازی شامل روش لجن فعال می باشد. روش لجن فعال یک روش زیستی می باشد که از یک بخش هوادهی ، یک بخش ته نشینی می باشد. هوادهی بسیار حائز اهمیت است به این دلیل که هوادهی باعث انتقال اکسیژن به میکروارگانیزم ها شده و این مساله موجب […]

زمان ماند سلولی

زمان ماند سلولی یا MCRT زمان ماند سلولی یا MCRT ، زمانی (معمولا بر حسب روز) است که جامدات یا باکتری ها در فرآیند لجن فعال باقی می مانند. زمان ماند سلولی یا زمان ماند جامدات یا SRT نیز خوانده میشود. برای محاسبه دقیق زمان ماند سلولی یا MCRT باید مقدار جامدات معلق (بر حسب پوند) موجود […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید